Reklama
Rozwiń

Więcej cudów z macą

Kuchnia pod mezuzą

Publikacja: 04.08.2008 13:10

Więcej cudów z macą

Foto: Rzeczpospolita

Dzisiaj proponuję dalszy ciąg smakowitych potraw z macą. Można z niej robić rozmaite placki i placuszki, w których charakterystyczny macowy posmak, a czasem też i konsystencja macy kruszonej, odgrywa szczególną rolę.

Podaję trzy, a właściwie cztery przepisy, które można dość swobodnie rozwijać, bo też trudno dogadać się z żydowskimi gospodyniami, co to jest „prawdziwe” mace braj albo czego nie powinno zabraknąć w krincelkach.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Historia
Jakie tajemnice skrywa jeszcze więzienie przy Rakowieckiej w Warszawie
Historia
Zrabowany pierścień króla Zygmunta Starego w niemieckich rękach
Historia
Lądowa epopeja żaglowca Vasa
Historia
Wikingowie: w poszukiwaniu nowego domu
Historia
07 potyka się o własne nogi. Odtajnione akta ujawniły nieznane fakty o porwaniu Bohdana Piaseckiego